NATUUR SE LEWENSLESSE

Het jy al gesit en vinkies dopgehou? Hier voor my venster waar ek sit en werk, is hulle baie besig met hulle voëltjie-lewe. Die mannetjie kom pluk die blare vir hulle nessie… maar as vroutjie nie tevrede is nie, dan moet die huisie weer van voor gebou word. Met soveel geduld pluk hy weer ‘n blaartjie, vlieg hy weg en kom weer terug. Pluk hy weer ‘n blaartjie, en kom bou weer aan sy nessie. Net om sy vroutjie tevrede te stel.

Hoeveel van ons is so, om met soveel passie aan te hou en aan te hou, om ons maat tevrede te stel? Wat beteken dit om te weet as ek aanhou probeer is die eind resultaat so GREAT… of is dit makliker om op te gee, of die skuld voor iemand anders se deur te lê. As jy om jou kyk is die natuur so ‘n leerskool vir elkeen van ons wat dink dis alles dié moeite werd.

Met moeite word die nessie gebou, eiertjies gelê, net dat die wind en weer die nessie uit die boom kan laat val, of die eiertjies word opgevreet en die hele proses word weer van voor af begin. Hulle hou aan en uit en saam met dit hoor jy hoe vrolik is hulle getjirp. Dan kan ek net my kop in skaamte laat sak, want my getjirp wil nie elke dag tot volle potensiaal kom nie. Té maklik gee ek in.

Dankie vir die natuur daar buite wat ‘n mens die ander kant van die lewe wys.

Dankie Here, vir die wonderlike tekens wat U geskep het om ons altyd twee keer te laat dink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s