ELKE DAG

Wat is lekkerder as om op te staan in die oggend en die dag lê en wag vir jou soos ‘n groot geskenk om oop te maak.  Die bloed bruis deur jou are. 

Nou gaan jy lag vir my,  want hoe kan ons in die tyd van nou,  met “loadshedding”  so op staan?  Raas my kop, sou jy dink?

Nee my kop raas nie,  dit is omstandighede wat veroorsaak dat jy ‘n keuse het hoe dit jou gaan beïnvloed. 

Jy het soveel om dankbaar voor te wees.  Haal bietjie daardie papier uit en maak twee kolomme.  Die voordele en nadele.  Dink met ‘n oop gemoed.  Moet nie net teen die sleg vas kyk nie.  Die ekonomie,  jou gesondheid,  werk,  huwelik,  jou kinders,  sport,  jou huis,  ens. 

Jy kan niks aan omstandighede of situasies verander nie.  Maar jy kan nog steeds voluit lewe,  jy kan nog steeds in dankbaarheid leef.  Want jy het baie meer as wat die volgende mens het.  Hoop dat as jy weer na jou voordele en nadele gekyk het,  dat besef jy hoe gelukkig jy is om te wees waar jy is.  Partykeer werk jy hard om te bereik wat jy bereik het.  Ander kere is dit seëninge wat jy ontvang en ander kere het jy gewoeker met jou talente wat vir jou gegee is.  Ons almal het een of ander talent gekry.  Ons begrawe dit onder die emmer want ons glo nie in onsself nie.  Dalk is die tyd nou reg om daardie groot kans te vat en te kyk wat jy daarmee kan maak.  Ek kan al net die glans in jou oë sien as jy dit gedoen het en dit is ‘n reuse sukses.  Die eerste keer was dit dalk nie goed genoeg nie,  maar dit is soos om fiets te leer ry, elke afval maak dit alles dit moeite werd.  Jy klim net met meer motivering op daardie fiets die volgende keer.

Elkeen van ons het soveel genade gawes,  ons vergeet partykeer van dit.  Ons het al so in roetine verval dat niks meer “wow” is nie.  Ons neem maar net aan dit moet so wees.  Wanneer besef jy wat jy verloor het,  wanneer dit te laat is? 

So is dit in alles wat ons doen.  Ons probeer, ons gee ons beste, of ons onsuksesvol is, of as ons ons nerwe af val,  moet ons maar weer opklim of dit anders benader.  Jy kan nie terug staan en voel soos ‘n mislukking nie.  O nee,  dit is net ‘n leer skool,  om jou te laat groei,  of jy 3 jaar oud is en of jy 60 jaar oud is,  ons almal kan nog elke dag iets leer van die lewe of van jouself. 

So môreoggend,  sit daardie glimlag op,  maak of dit jou verjaarsdag is, en trek die lewe ‘n streep.  Wys wat in jou steek,  dat jy in beheer is oor situasies.  En maak dit ‘n lewenstyl elke dag.

l

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s