HARTE

Wanneer laas het jy na jou hart laat kyk,  gegaan vir ‘n dr’s ondersoek.  Of neem jy net aan hy klop maar reg.  Dit is hoe die ritme moet wees.  Wat sal daar nou verkeerd met hom wees?

Wanneer laas het jy jou eie hart ondersoek? Is daar vrede of vreugde en tonne liefde?   Of het haat en woede nes gemaak het in hom.  Dit kan jy weet as jy jou oë oop maak in die oggend.  Wat gaan deur jou as jy wakker word.  Is daar ‘n “smile” op jou gesig of is daar net fronse tussen jou oë.  Dan moet jy weet dat iewers binne jou,  daar waar daardie warm hart is,  dit is waar die borrels alles na buite stroom.

Van jou hart word jou are volgepomp,  met al die positiewe energie wat daar is,  of jou bloed word donker van die koudheid waar jou hart hom in bevind.  Dit is hoe mense jou ook beleef.

Is jy vol sprankel,  is jy vol lewenslus,  blink jou oë,  is daar glimlagte op jou gesig.  Jou huppel in jou stap,  jou kleredrag is dit helder en vol kleur.  Jou persoonlikheid is borrelend,  mense weet jy is ‘n bondel vreugde!  Dit is hoe jy praat met mense,  jou inspirasie vir hulle. 

Of lyk jy sommer donker as jy na mense kyk,  en jaag daardie koudheid wat jy uitstraal mense weg.

Dit is in jou stap,  dit is hoe jy na mense kyk,  dit is in jou oë,  jy lyk soos die dood.  Ongelukkig gaan jy nie mense met ‘n “smile” groet nie.  Hulle gaan jou grensloos irriteer.  Jy gaan wens die son het nie opgekom nie.  Dat jy net in jou bed kan bly.  Niemand sal weet wat die donkerte veroorsaak het in jou lewe nie. 

Almal wat vrolik is,  gaan ‘n pyn wees.  Jy gaan praat oor die mense wat vol skyn is.  Wat voorgee wat hulle nie is.

Maar my liewe vriend/in,   ons elkeen kort daardie spesiale mens of mense in ons lewe.  Die wat jou lewe so verryk dat jou hart oorloop van geluk.  As ek my oë toe maak kan ek elkeen se gesiggie sien wat my lewe verryk.  Ek kan hom/ haar hoor,  ek kan hom/haar sien.  Dit maak my lewe so vol.

Ek kan die goeie tye onthou.  Dit is of dit soos gister was,  hoe lekker is dit om te lag en te gesels,  om net laf of verspot te wees.  Om hand en hand ver ente te gaan stap,  met net die stilte om julle.

Het jy al geluister na die song… Laaste asem,  deur die groep HULLE.   Dit is so ‘n mooi song,  dit laat ‘n mens net weer besef,  ons tyd op aarde is so kort.  Hoekom moet ons aan gaan en nie ‘n kans waag as jy die geleentheid kry,   om met alles te gaan vir liefde nie.  Of vir geluk,  of vir n nuwe loopbaan.  Of om swanger te raak nie. 

Hoekom moet ons stagneer in ons lewe,  in elke dag te roetine,  dieselfde tyd op te staan elke oggend,  dieselfde roete te ry werk toe,  weet jy hoeveel mis jy.  Jy sien nie meer die mooi om jou raak nie.  Want jy is so vasgevang in dieselfde pad,  dieselfde “robot” ,  dieselfde gesigte in die hysbak.

Jy vergeet om te leef.  Jy vergeet van die mooi om jou,  jy vergeet van die mooi binne jou,  nee jy straal net koudheid uit.

So gaan ondersoek jou hart vanaand in die stilte van jou binne kamer,  Gaan luister na wat ons Vader vir jou wil sê.  Maak jou oop om die mooi te ontvang wat mense vir jou wil gee.  Moenie dit terug gooi in hulle gesigte nie.

Moenie vergeet om vir jouself lief te wees nie,  onthou jy is uniek geskape,  en daar is mense wat vrek oor jou…want daars net een jy!

Want om gelukkig te wees,  dit skuld jy jouself…….VAT DIT WAT DIE LEWE JOU WIL GEE,  EN MAAK DIE MOOISTE VAN DIT…MOENIE WAG NIE,  VAT ALLES EN MAAK DIT JOUNE.  LEWE VIR ‘N SLAG!

MAAK JOU OOP VIR GELUK.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s