REëN


Die laaste tyd val daar op party plekke in ons land baie reën of hael.  En op party plekke in ons land kort daar nog baie seëninge van Bo om die droogte te breek.

So is dit in ‘n mense se lewe ook.  Daar is tye wanneer trane uit jou oë uitloop sonder keer,  of daar net ‘n kraan oop gedraai is en daar geen stop is nie.  Wanneer die lewe jou plat geslaan het,  en al uiting wat jou liggaam kan gee is deur trane.  Dit loop en loop,  daar is geen medikasie wat dit kan stop nie. Trane kan geruisloos loop, sonder enige geluid.  Ander kere kom trane soos genesing,  dit kom van dankbaarheid,  dit kom van geluk,  dit kom van liefde,  dit kom van lekker lag.  Dink dit is een ding van ons liggaam wat presies vir ander kan wys hoe jy voel oor dinge wat met jou gebeur. 

So verskil ons elkeen van mekaar,  ons emosies word op verskillende maniere na die wêreld deurgegee. Nes die storms wat daar buite woed en verwoesting saai gebeur dit in ons lewens ook. Natuur het ‘n mooi manier om vir ons te help om daar deur te leer en dit te verwerk.  Ons is partykeer net te besig om dit raak te sien.  Kyk volgende dieper na jou geliefdes se emosies as jy agterkom die trane loop.  Woorde is partykeer onvanpas.  Net aanraking is dan genoeg. 

Wanneer die wolke begin bou, en donker en donker word,   hou ons ons asems op,  want ons weet nie wat om te verwag nie.  Net sagte reën,  of ‘n verskriklike storm.  Wanneer hael saam met die reën kom is die verwoesting erg. ‘n Mens kan die pad van verwoesting sien,  al die blare wat afgeslaan is van die bome,  al die gewasse op die lande wat plat teen die aarde lê.   Ander kere wanneer dit net saggies uit die Hemel val, is dit soos musiek in ons ore.  Jy ruik die reën,  dit was alles skoon,  en  dis of ‘n mens kan sien hoe alles groei,  As jy jou oë toe maak,  kan jy dit hoor.

Is dit nie waar dat wanneer jy regtig mooi na jou hond of kat kyk,  kan jy hulle trane ook gewaar as daar is.  Dink hulle huil sonder dat ons werklik agterkom hulle harte is seer of hulle het pyn.  Net die merkies is daar langs hulle neusies. 

Onthou,  daar is trane van storms  en daar is trane van mooi. Hanteer elke op sy eie manier!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s