ONBEKENDE V BEKENDE

Die seisoen het gedraai. Herfs is hier. Almal begin hul reg maak vir winter.

In die diere-wêreld is dit kos bymekaar maak tyd. In ons mense-wêreld dink ek is almal se gedagtes en lewens besig met die Covid 19 virus.

Dit wys ‘n mens net weer: ‘n virus onbekend, stap sy pad oor die hele aardbol. Dit is nie net beperk op een kontinent nie. Niemand het beheer daaroor nie. Dit jaag net vrese op by mense. Deur dit alles is daar nogsteeds haat/konflik/betogings en moord. Hande vat tussen families om vrede te herstel bly nogsteeds op die agtergrond. Party dink seker daar sal nog tyd wees, of die virus sal beheerbaar raak dan is versoening nie meer nodig nie.

Hierdie trauma wat mense deurgaan is ‘n pad wat elkeen self stap. Weereens was niemand gerat vir die uitbreek van so ‘n virus nie.

Almal het hulle beplanning al tot diep in die jaar 2020 beplan. Hulle het datums gehad waarop sekere dinge moes gebeur.

Soos 29 Februarie, net elke vier jaar het ons 29 dae in die maand. Hoekom moet jy wag tot op daardie dag, eenkeer in 4 jaar om iemand te vra om te trou. Wat maak daardie een dag ‘n verskil in liefde. Elke dag is ‘n dag gebou op liefde, of behoort te wees. Glo jy dalk net aan die miete dat op daardie dag MAG ‘n vrou dit doen.

Dan hoop ek dat die tye vorentoe gesaai sal wees met tonne liefde.

As ek hoor van iemand wat 102 jaar oud is wonder ek wat het hy/sy deurgemaak deur al die era’s. Hoeveel kere se mode’s het hy/sy beleef wat dieselfde was. Tegnologie het so baie verander. Hospitale en skole het nuwe baadjies aangetrek. Maar daar is net een ding wat presies dieselfde gebly het, naamlik die BYBEL. As jy een lees van 1902 of 2020, gaan die drukkery se datum verskil, maar die woorde binne bly presies woord vir woord dieselfde. Die Here se Woord wat jou vertel van daardie dag wat Hy terug kom aarde toe. Dit is een ding wat almal op aarde voor reg moet wees. Dit ken jy al jou lewensjare. Of jy ‘n kleuter of tiener of volwasse of pensioenaris is.

Dit is die onbekende soos die Covid-19 virus wat die planeet onderste bo gooi, wat al die mense op die hele aardbol raak, daar is geen handleiding hoe jy dit kan beveg nie.

Geloof is dus al waaraan jy kan vashou!

Dit kom met ‘n HANDLEIDING.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s